De trainers van Prowareness


Graag stellen wij onze Trainers van de Agile Academy nader aan u voor.

Henk Jan Huizer, Agile Coach en Professional Scrum Trainer

"Individuals and Interactions"
Als Agile Coach en Professional Scrum Trainer houdt Henk Jan Huizer zich bezig met introductie en de implementatie van Scrum voor software development. Henk Jan over Prowareness: “Bij Prowareness kan ik mijn kennis en ervaring inzetten als Adviseur bij implementatietrajecten als Trainer om organisaties kennis te laten maken met Agile methoden en principes en als Coach om teams te helpen zichzelf te verbeteren. Mijn motto daarbij is: “Individuals and Interactions zijn bepalend voor het succes voor elk project.” In de afgelopen jaren heeft Henk Jan ervaring opgedaan met verschillende facetten van software development. In eerste instantie als Applicatieontwikkelaar, maar later ook in de rol van Requirements Engineer, Software Architect en Projectmanager. In 2006 is Henk Jan in aanraking gekomen met Scrum. Inmiddels heeft hij als Certified Scrum Master en gecertificeerd Professional Scrum Trainer, teams in binnen- en buitenland geholpen bij de introductie van de Agile werkwijze en geeft hij diverse trainingen, zoals: Professional Scrum Master training, Professional Scrum Product Owner en Meesterschap in Scrum.
Jeroen van Menen, Agile Coach en Professional Scrum Developer Trainer

"Learn Constantly"
Sinds 2011 is Jeroen van Menen werkzaam bij Prowareness. Jeroen over zijn werk binnen Prowareness: “Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring met betrekking tot Scrum en eXtreme Programming (XP) te delen met anderen. Aangezien Prowareness heel actief is in Nederland op het gebied van Agile, biedt mij dit de mogelijkheid om mijn kennis te delen en in te zetten bij onze klanten. Als Agile Coach doe ik dit door het introduceren van Agile werken binnen teams en organisaties. Maar het is ook erg leuk om teams die reeds met Scrum werken te helpen om de volgende stap te zetten. Als Trainer is het mijn passie om Ontwikkelaars de development technieken van XP zoals Test Driven Development, continues integration, pair programming en refactoring bij te brengen.” Jeroen is sinds zijn afstuderen bezig met het betrekken van gebruikers bij het ontwikkelen van software. Eerst met methodes als RAD en DSDM en sinds 2003 steeds vaker met XP en Scrum. Als Ontwikkelaar, Tester, Product Owner, Teamleider en Scrum Master is Jeroen bekend met alle facetten van softwareontwikkeling.
Rob van Lanen, Agile Coach en Professional Scrum Master Trainer

"Responding to change"
Rob is een enthousiaste, toegankelijke en charismatische Trainer met verstand van zaken. Na meer dan 10 jaar in softwareontwikkeling te hebben gewerkt, binnen verschillende organisaties en teams, is Rob bij zijn eerste aanraking met Agile verslaafd geraakt aan Scrum. Het is Rob’s passie om zijn reeds opgedane kennis als Developer, Development Manager, Scrum Master en Product Owner te delen met collega ICT’ers en op deze wijze te helpen om prachtige producten te realiseren.
Rini van Solingen, Partner, CTO

"JFDI"
Prof.dr.ir. Rini van Solingen is Partner en CTO binnen Prowareness. Rini over zijn rol: “Ik ben verantwoordelijk voor alle technische en procesmatige aspecten rond de Prowareness dienstverlening. Ook ben ik als Management Consultant betrokken bij technologiegedreven transities in de praktijk. Zo begeleid ik organisaties tijdens het invoeren van Agile/Scrum, geef ik lezingen en train, beoordeel, en modereer ik actieve Scrumworkshops”. Daarnaast doceert Rini één dag in de week aan de TU Delft (faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica). Zijn expertise richt zich met name op het doelgericht en waardegedreven managen van software engineering, in het bijzonder in omgevingen met (wereldwijd) verspreide ontwikkelteams. In de afgelopen jaren heeft Rini diverse boeken geschreven zoals ‘De kracht van Scrum’, ‘Leidinggeven aan Six Sigma’ en ‘De kleine CMMI’-serie.
Edwin de Werk, Agile Coach

"Meer met minder"
Enige jaren geleden ben ik gefascineerd geraakt door het leiderschap dat gewenst is bij het maken van software op een Agile manier. Dat deze manier van software maken een "ander" soort leiderschap vergt dan het aloude "command and control" leiderschap staat denk ik niet meer ter discussie. In het verleden heb ik jarenlang software projecten aangestuurd als Projectmanager op de traditionele watervalmanier. Sinds ik in 2008 in aanraking ben gekomen met het Agile gedachtegoed en Scrum, is er voor mij geen Waterval software ontwikkeling meer! Wat een genot om met zelf-organiserende Scrumteams te werken, de funfactor en passie komt weer terug! Door mijn ervaring in beide werelden, traditioneel en Agile organiseren, kan ik u helpen de overstap te maken van traditionele naar Agile software ontwikkeling!
Robert van Vark, Agile Coach

"Succes is een gewoonte"
Als Agile Coach helpt Robert organisaties en teams om van succes een gewoonte te maken. "Scrum is bij uitstek het framework om dit te bereiken door de focus op continuous improvement en de heart beat van de iteraties" aldus Robert. Wat ik zo leuk vind aan Agile werken is de energie die het geeft binnen organisaties wanneer hierdoor succes inderdaad steeds meer een gewoonte wordt. Teams worden in staat gesteld te focussen op het opleveren van functionaliteit en kwaliteit i.p.v. maandenlang puzzelen of de functionaliteit wel volledig is." Naast het coachen van teams houdt Robert zich ook bezig met architectuur en Agile. Robert heeft als Developer, Business Consultant, Teamleider, Software Architect en Solution Architect veel aspecten van software ontwikkeling zelf ervaren. Sinds 2001 heeft hij hierbij eXtreme Programming (XP) en Scrum toegepast.Ron Eringa, Agile Coach en Professional Scrum Trainer

"Injecting passion, agility & quality into your organisation."
Na zo'n tien jaar gewerkt te hebben als software engineer en designer ben ik doorgegroeid naar de rol van Trainer/Coach. Hoewel ik de techniek altijd erg leuk heb gevonden, zit mijn passie vooral in het helpen van mensen en organisaties om samen mooier en kwalitatief beter werk te leveren. Het mooie aan de Agile manier van werken vind ik het samenspel en de energie, die vrijkomt als mensen gefocust naar een gezamenlijk doel toe werken. Ik heb zelf inmiddels zo'n zeven jaar ervaring met allerhande Agile practises als Scrum, Lean, Kanban, TDD & Continuous Integration. Hierbij heb ik rollen vervuld als coach, trainer, Scrum Master, Product Owner & Agile project manager. Daarnaast spreek ik ook geregeld op verschillende Agile conferenties en seminars.Stephan van Rooden, Agile Coach en Professional Scrum Trainer

Vragen? Vragen!

Met veel energie, enthousiasme en ambitie helpt Stephan organisaties, teams  en individuen zich verder te ontwikkelen op het gebied van Agile software ontwikkeling. Als voormalig business intelligence consultant en project manager dacht Stephan altijd dat project management hem op het lijf was geschreven. Totdat hij enkele jaren geleden ontdekte dat zijn manier van werken naadloos aansloot bij de Agile values. Stephan heeft als Professional Scrum Master (PSM I en PSM II) al diverse teams en organisaties geholpen in hun Agile transitie.  Als voormalig topsporter is Stephan permanent bezig zichzelf te verbeteren en heeft al vanaf het begin van zijn carrière trainingen gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, consultancy skills en het geven van feedback.


Drive/Passie

“Wat maakt dat ik 's ochtends vrolijk wakker wordt? Ik krijg er een enorme kick van dat ik elke dag mag samenwerken met mensen die enorm goed zijn in hun vak. Samen met hen streef ik ernaar om een manier van (samen)werken te bewerkstelligen waarmee zij hun kennis en talenten optimaal kunnen benutten.”