Agile Cockpit

Agile project management made easy.


Agile Cockpit is gebouwd met de gedachte dat de software waar je mee werkt nooit in de weg mag staan van het daadwerkelijke werk dat je wil verrichten. De software moet het samenwerken van de teamleden aanmoedigen en de inzichtelijkheid van het ontwikkelingsproces voor iedereen verbeteren. Cockpit is software voor n door (distributed) Agile teams. Een webbased tool die alle processen binnen Agile en Scrum ondersteunt, zodat teams niet langer een scala aan verschillende software hoeven te gebruiken gedurende hun Sprints.


Een webbased Agile Project management tool

Je kunt overal ter wereld via je browser inloggen om te zien hoe je teams en projecten ervoor staan. Het is schaalbaar. Het is veilig (alle communicatie is beveiligd en afgeschermd) n stabiel (we maken gebruik van de nummer 1 cloud hosting service ter wereld). Er is geen frustratie over installatie en onderhoud, en de tool is altijd up-to-date. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een browser.


software ontwikkeling

Een management Dashboard

Het Dashboard van Agile Cockpit geeft volledige transparantie over alle aspecten van de Sprint, zoals de Burndown en het aantal bugs in de Backlog. Daarnaast kunnen gebruikers discussies starten over bijvoorbeeld nieuwe ideen via de Interactions Feed op het Dashboard. Agile Cockpit maakt ook automatisch Interactions aan, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe User Story is aangemaakt. Zo ben je via het Dashboard altijd op de hoogte van wat er speelt binnen alle teams.


Een online Daily Standup app

De Daily Standup is cruciaal als je op de hoogte wil blijven van alles wat er binnen het Scrum Team gebeurt. Het is vervelend als je er niet bij kunt zijn. De kans dat dat gebeurt wordt extra groot als teams op verschillende locaties en, erger nog, binnen verschillende tijdszones werken. Met Cockpit kunnen Standups opgenomen worden en later worden terug gekeken.


Een online Backlog

De Apps binnen Agile Cockpit stellen je in staat om eenvoudig Sprints, Stories en Tasks aan te maken en te beheren. Het toevoegen van nieuwe User Stories aan een Sprint is zeer gemakkelijk; tijdens de Sprint Planning versleep je ze eenvoudig van de Product Backlog naar de Sprint Backlog. Cockpit is daarnaast te koppelen Team Foundation Server, alle wijzigingen die u maakt worden weerspiegeld in de Agile Cockpit Backlog en vice versa.


Een venster op de andere kant van de wereld (of het kantoor)

Via de Video app kun je twee verschillende live IP video streams weergeven. Het klinkt als een simpele oplossing, maar de impact van de Video app is enorm. Het verkleint de afstand tussen de verschillende teamleden, of zij zich nou aan de andere kant van de wereld bevinden of twee verdiepingen hoger binnen hetzelfde kantoor. Elkaar kunnen zien optimaliseert de communicatie tussen individuele teamleden.


Een digitaal Scrumboard

De Taskboard app doet precies wat je gewend bent van het bekende ‘anologe’ Scrumboard met post-its. Het geeft een simpel overzicht van alle Backlog onderdelen en hoe deze worden opgesplitst in kleinere taken. Daarbij kun je eenvoudig de status van de take bekijken en veranderen door de post-its te verslepen. De resterende hoeveelheid werk wordt real-time aangepast.


Een Metrics en Key Performance Indicators tool

De Burndown app toont hoeveel werk afgerond is in de huidige sprint en hoeveel werk nog gedaan moet worden. Daarnaast worden Burndowns van vorige Sprints automatisch opgeslagen en kunnen ze later terug worden gekeken. Andere metrieken die worden weergegeven in Cockpit zijn de Reliability van het team (in hoeverre zijn wij in staat om alle committed Stories af te leveren?), de Velocity (hoeveel werk krijgen we gedaan in elke Sprint?), de Defect Count (hoeveel bugs zijn er op dit moment bekend?) en de Process Efficiency (hoe lang duurde het om het werk af te maken versus de geschatte hoeveelheid tijd?). Metrieken zijn een belangrijk gereedschap voor zelfverbetering, daarom voegen we periodiek nieuwe metrics toe.


Een Team Manager

Het Scrum team is het belangrijkste element binnen het Agile werkproces. Agile Cockpit maakt het gemakkelijk om uw teams te beheren; u kunt deze snel aanpassen, uitbreiden of verwijderen als een project is afgelopen. Ook wanneer leden veranderen van rol of teamleden worden toegevoegd kunt u de persoonlijke gebruikersinformatie eenvoudig aanpassen zodat uw teaminformatie altijd up-to-date is.


Interactief

Via ons Co-Pilot scherm kunnen onze gebruikers meebeslissen over nieuwe functionaliteit die wordt toegevoegd aan Cockpit. Gedurende een Sprint kunnen al onze gebruikers stemmen op een aantal User Stories. De User Story met het meeste aantal stemmen wordt in de volgende Sprint meegenomen in de Backlog.


Cockpit is nog veel meer, kijk voor meer informatie, een video of het aanmaken van een demo account op www.agilecockpit.com