DISTRIBUTED AGILE SOFTWARE DEVELOPMENT
SOFTWARE VAN DE HOOGSTE KWALITEIT BINNEN HANDBEREIK!

Op 17 februari organiseren we de tweede editie van Distributed Agile Summit!

Toegang tot schaarse kennis en technologie
Toegang tot schaarse kennis en technologie
Doordat er in Nederland slechts 4.060 IT’ers per jaar afstuderen, ontstaat er een schaarste aan goed gekwalificeerde IT professionals. In India, waar IT studies veel respect krijgen, studeren per jaar meer dan 300.000 IT’ers af. Daarmee is India de grootste talentenpool op het gebied van software ontwikkeling. Veel organisaties kiezen er daarom voor om uit te wijken naar een offshore partner. Met een offshore partner krijg je namelijk direct toegang tot een groot netwerk van goed gekwalificeerde IT professionals.
Focus op de corebusiness en competenties
Focus op de corebusiness en competenties
Software gaat een steeds dominantere rol spelen in veel organisaties: er zijn zelfs organisaties die hun business niet meer kunnen garanderen zonder. Vaak is software development echter geen corebusiness, waardoor organisaties de keuze moeten maken of ze de beschikbare resources inzetten in de corebusiness of in de IT. Door de IT werkzaamheden uit te besteden, bijvoorbeeld door offshoring, kan de organisatie zelf de focus houden op de competenties en haar klanten.
Gemakkelijk opschalen en afbouwen
Gemakkelijk opschalen en afbouwen
IT capaciteit schalen wordt gemakkelijker als je met een offshore partner samenwerkt. Door onze ervaring en kennis van de Indiase arbeidsmarkt, hebben we ons recruitmentproces zó ingericht dat we snel, de juiste IT specialisten voor software development weten te vinden. Bij Prowareness werken we in de offshoring met Agile contracten. Hierdoor is het voor de organisaties met wie we samenwerken gemakkelijk om op te schalen en af te bouwen.

Wil je meer weten over distributed Agile software development? Dat kan!

Je mag ons altijd even bellen op het nummer

015 2411 800!

Succescomponenten

Met meer dan tien jaar ervaring op gebied van distributed Agile software development, heeft Prowareness een exceptioneel solide software ontwikkelcentrum in India opgebouwd. We hebben de beste karakteristieken uit Agile en Lean toegepast op onze software delivery cycle, waardoor onze distributed Agile teams iteratief software opleveren die klaar is voor productie. Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen, gaan we uit van drie componenten die zorgen voor succesvolle distributed Agile software development.

Wij geloven dat het belangrijk is om onze distributed Agile teams op te bouwen uit alleen de allerbeste developers. Om de juiste IT specialisten te selecteren voor in onze distributed Agile teams, kijken we niet alleen naar de technische kennis maar ook naar de softskills. Prowareness zoekt developers met:

 • een enorme passie voor IT;
 • een sterke drive om te leren;
 • een uitstekende technische kennis;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • een juiste attitude.

Om één developer aan te nemen:

 • ploegen we 300 cv’s door;
 • bellen we 200 kandidaten voor een telefonische intake;
 • spreken we 80 kandidaten in een eerste face-to-face gesprek;
 • laten we 40 kandidaten een programmeeropdracht uitvoeren;
 • testen we 20 kandidaten op hun softskills en presentatievaardigheden;
 • zetten we 2 kandidaten bij de managing partner aan tafel.

Prowareness werkt al sinds haar oprichting in 2004 volledig Agile. We werken nauw samen met de allerbeste goeroes op gebied van Agile en Scrum, waaronder Ken Swaber, David Farley, Jeff Sutherland en Gunther Verheyen. Door de jaren heen hebben we onze Agile manier van werken steeds verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door ook aspecten uit Lean, SAFe en Continuous Delivery toe te passen. Hierdoor zijn onze distributed Agile teams in staat om veel sneller software van veel hogere kwaliteit op te leveren. Door de juiste practices te implementeren, zorg je ervoor dat kwalitatief goede software op een efficiënte en effectieve manier wordt ontwikkeld. In totaal maken onze distributed Agile teams gebruik van 50 practices. Een overzicht van de eerste vijf practices vind je hieronder.

 1. Daily Scrum
 2. Sprint Retrospective
 3. All Sprint Backlog items delivered as per DOD
 4. All Backlog Items as per DOR
 5. Kaizen (One Improvement per Sprint)

Lees hier verder voor het totale overzicht van de practices.

Als je met collega’s samenwerkt, is communicatie één van de belangrijkste elementen. Communiceren is gemakkelijk als je bij elkaar op de afdeling of in het gebouw zit, maar gaat iets lastiger als je samenwerkt met een distributed team. Bij Prowareness doen we er alles aan om te zorgen dat je de teamleden kan zien en al je vragen kan stellen. Dit doen we door:

 • een scherm op te hangen op beide locaties.
 • iedereen de beschikking te geven over effectieve en real time communicatiemiddelen, zoals Lync.

Door deze communicatiemiddelen in te zetten, zorgen we ervoor dat er geen communicatie barrières zijn en creëren we het gevoel alsof de teams in dezelfde ruimte werken.

International Service Desk

Als je gedistribueerd gaat werken, wil je het Agile team zo snel mogelijk ON krijgen. De International Service Desk helpt hierbij door je het werk rond de reis en het verblijf van de Indiase teamleden uit handen te nemen en door tijdens de kick ON training een teamcultuur te definiëren, die uitstijgt boven de nationale culturen.

Kick ON training

In de eerste week dat het distributed Agile team in Nederland is, vindt de kick ON training plaats. Hierbij zijn zowel de Nederlandse als de Indiase collega’s aanwezig.

In de training ligt de focus op:

 • het afstemmen van de werkprocessen.
 • het tot stand komen van een sterke teamcultuur.
 • het creëren van inzicht in de Indiase cultuur en samenleving.
 • het trainen van vaardigheden om de culturele verschillen positief in te zetten.

Reis en verblijf

De International Service Desk regelt ook alles rondom de reis en het verblijf van het distributed Agile team. Hierbij moet je denken aan werkvergunningen, vluchten, reisschema’s, huisvesting, vervoer e.d.. Als je als klant naar India reist voor bijvoorbeeld een kennismakingsbezoek, dan kan de International Service Desk je hierbij helpen. Contact opnemen met de International Service Desk kan door te mailen naar ISD@prowareness.nl of door te bellen met +31655433994 of +31152411828.

Culturele training

Het verschil in cultuur tussen India en Nederland is natuurlijk best groot. Om dit te overbruggen, geven we verschillende trainingen. In India trainen we de Agile developers bijvoorbeeld in de Nederlandse cultuur en etiketten. De recruiters maken we bewust van de verwachtingen van de Nederlandse klanten op gebied van communicatieve en sociale vaardigheden. Dit soort trainingen zorgen ervoor dat we een team samenstellen dat niet alleen op technische gebied sterk is, maar ook op het gebied van softskills.

Wil je een uitgebreide beschrijving van de Kick ON training?

 • “If you work together with a team in India it is important to build a strong personal relationship. If you get to know each other, the trust builds up also. The kick-off helped us getting this bond and trust.”

  Kobbe van DaatselaarZig Websoftware
 • “During the kick-off I saw the ‘ice being broken’ and saw the people getting closer quickly. The value of the kick-off is a lot higher than a regular culture training, because both parties are together. And the ‘fun-factor’ is very high.”

  Ron AlflenRaet

Wil je meer weten over de International Service Desk?

STUUR ONS EEN BERICHT

VRAGEN? VRAGEN!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search